Bent u voorbereid op calamiteiten?

15 okt 2018 | door: afbouwkeur

Bent u voorbereid op calamiteiten?
Afbouwkeur heeft voor Erkende bedrijven een handige BHV-App ingekocht voor training, hulp en alarmering in noodsituaties. De RescueMate-App van AED Solutions helpt om op een laagdrempelige manier een veilige werkomgeving te creëren.

Tijdens een noodsituatie, bijvoorbeeld bij een ongeval op de bouw of thuis, is het belangrijk om de juiste handelingen te verrichten. U bent gestrest en uit onderzoek blijkt dat lang niet alles van de geleerde BHV-kennis onthouden blijft. Vaak worden de verkeerde besluiten genomen of wordt uit angst daarvoor gewacht op een professionele hulpverlener. En dat terwijl snel ingrijpen van groot belang is voor het slachtoffer. In noodsituaties zijn de handboeken en noodprocedures niet snel beschikbaar of up-to-date. Met de App is dit verleden tijd. Nu de meerderheid van de BHV’ers en overige medewerkers gewend zijn om met een smartphone te werken, is het logisch ook de BHV-informatie op de smartphone beschikbaar te hebben. De App geeft u gesproken instructies om op de juiste wijze eerste hulp te verlenen of te handelen bij acute ziekte, brandbestrijding en een ontruiming.

Met behulp van de icoontjes in de app wordt via interactieve ja/nee vragen instructies gegeven over uit te voeren handelingen. Daarnaast kan de app worden gebruikt als trainingsapp zodat de BHV-kennis het gehele jaar kan worden getraind, verbeterd en op peil gehouden. U heeft altijd alle kennis bij de hand. Via pushberichten wordt u op een laagdrempelige manier, door het jaar heen, aandacht voor de bedrijfshulpverlening gevraagd en wordt uw kennis verbeterd en op peil gehouden.

De voordelen van de RescueMate BHV-App:

  • Snel en eenvoudig communiceren in noodsituaties
  • Alle BHV-protocollen standby in noodsituaties
  • Spendeer minder tijd, maar heb het hele jaar uw BHV-kennis op peil
  • Flexibel te gebruiken (plan zelf in wanneer u de BHV-stof wilt leren)
  • Scenario’s via de app vragen aan de gebruiker op een ludieke manier aandacht voor de BHV-stof (optioneel toe te voegen aan de basis-module)

Beschikbaarheid

De RescueMate-App is beschikbaar voor iPhone vanaf IOS versie 7, Android vanaf versie 4.1 en Windows Phone versie 8.0 en 8.1.

Demonstratie

Woensdag 7 november 2018 krijgen deelnemers van Afbouwkeur tijdens de bijeenkomst bij het Awarehouse in Scherpenzeel uitleg over de mogelijkheden en het gebruik van de app. Er zal een noodgeval worden geoefend waarbij enkele van de aanwezigen de app kunnen gebruiken om de juiste beslissingen te nemen. Ondernemers die de bijeenkomst bezoeken, krijgen de app gratis van Afbouwkeur aangeboden. Aanmelden voor bijeenkomst.