Innovatie digitale werkomgeving
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
07 april 2021

Iedereen appt!

Naast de Erkenningsregeling stelt Stichting Afbouwkeur zich “het continue bevorderen van kwaliteit en veiligheid bij afbouwbedrijven” ten doel. De steeds toenemende digitalisering en de nieuwe Wet Kwaliteitsborging (WKB) heeft het bestuur van Afbouwkeur doen besluiten om een digitaal kwaliteitssysteem in de vorm van een app met webapplicatie (dashboard) te ontwikkelen.

Donderdag 1 april was het zover! Dé releasedatum voor de Afbouwkeur App. Die maakt alle kwaliteitsdossiers in realtime slim op orde.

Het doel van de app is om dossiervorming over kwaliteit en veiligheid te vereenvoudigen. Hiermee helpt Afbouwkeur haar deelnemers om een steeds groter wordend bedrijfsrisico te reduceren: de bewijslast voor het leveren van kwaliteit op basis van de juiste uitgangssituatie te verzamelen. En om te voldoen aan de eisen van het Burgerlijk Wetboek en de Wet Kwaliteitsborging. Deelnemers krijgen hiermee een concreet gereedschap in handen om de bedrijfsvoering efficiënter te maken en om risico, faalkosten en ongevallen te reduceren. 

Testen, testen en nog eens testen

Naast de bestuursleden zijn sinds eind vorig jaar ook enkele enthousiaste deelnemers aan de erkenningsregeling de testversie van de app met succes gaan uit proberen. Hun eerste indruk van de Afbouwkeur app is: “App gedownload en op dashboard een beetje aan het testen geweest, eerste indruk: WOW! De handleiding is duidelijk en op het eerste gezicht echt eenvoudig te gebruiken… Super!!” 

Het digitale fundament voor je afbouwdossiers

De technologie van het Afbouwkeur platform moet gaan bijdragen om bedrijfsprocessen slim te digitaliseren en kwaliteitsdossiers digitaal te beheren. Daarbij maken medewerkers met administratieve werkzaamheden (via een dashboard) en uitvoerend personeel (via de mobiele app) gebruik van 1 centraal systeem. Het platform deelt realtime project- en opdrachtinformatie, alles snel binnen handbereik.

Dit online Afbouwkeur platform biedt Erkende Afbouwkeurbedrijven de volgende voordelen:

  • Management software
  • MVO, veiligheid en cliëntdossiers op locatie
  • De mogelijkheden snel en eenvoudig (af)bouwdossiers te maken en te onderhouden
  • Betrokkenheid van medewerkers om vanaf een mobiele telefoon slim dossiers bij te houden
  • Stroomlijning van het projectmanagement
  • Laagdrempelig en makkelijk projectinformatie delen met collega’s 
  • Digitale ondertekening door opdrachtgevers
  • Het op afstand monitoren van de projectvoortgang
  • Een goede voorbereiding op de WKB: Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen
  • iOS en Android ondersteund 

Innovatieve digitale werkomgeving 

Het platform helpt de aangesloten bedrijven hun kwaliteitsdossier per project op orde te brengen en te houden. Het bestaat uit een beheerportaal waar je gemakkelijk projecten kunt aanmaken, taken aan medewerkers kunt toewijzen, formulieren en documenten met werkinstructies kunt toevoegen en daarmee in realtime de voortgang van projecten en processen kunt bewaken. Interne medewerkers, of extern ingehuurde OZP’ers hebben met de Afbouwkeur App op hun eigen smartphone altijd en overal toegang tot alle benodigde (project)gegevens. “We hebben tenslotte toch onze smartphone 24/7 bij ons”. Medewerkers kunnen op deze manier alle taken, constateringen, informatie, opleveringen en processen in realtime terugkoppelen. Alle informatie in de app wordt gesynchroniseerd met het dashboard (webapplicatie). 

In het dashboard staat alle benodigde actuele informatie over het project en wordt de hele afhandeling van de melding gedaan. Bovendien is alles voor iedereen die aan het project is gekoppeld te volgen. Zo worden problemen snel en duidelijk gesignaleerd en opgelost. Dit levert een aanzienlijke kwaliteitsverbetering op. Dit is écht digitaal samenwerken. De wet- en regelgeving vereist dat je de kwaliteitseisen kunt waarmaken. Met deze tool zijn de deelnemers aan de Erkenningsregeling nog beter voorbereid om de kwaliteit van hun dienstverlening en veiligheid van hun medewerkers te waarborgen. Alle informatie omtrent een project, kwaliteit en veiligheid worden automatisch opgeslagen en gebundeld in een digitaal dossier dat later aan de opdrachtgever kan worden gestuurd. 

Afbouwkeur, verrassender dan je denkt!

Een app op je mobiel en een dashboard op kantoor die ontwikkeld zijn om projectmanagement te stroomlijnen en een digitaal kwaliteitsdossier op te bouwen. De implementatie van de app en het dashboard zal de werkwijze van onze deelnemende bedrijven en medewerkers in hun dagelijkse werk ondersteunen en het kwaliteitsbewustzijn en MVO in hoge mate positief beïnvloeden. Bovendien borgt de ondernemer, die de app gebruikt, dat werknemers gedurende een werkdag meermaals aandacht geven aan hun omgeving, veiligheid en gezondheid wat het veiligheidsbewustzijn van onze deelnemers en hun medewerkers, eigen of ingehuurd, verstevigd. 

“We zijn trots op onze nieuwe app. Die is ontworpen volgens de ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en gericht op een betere dossieropbouw. Het gebruiksgemak voor de deelnemer staat hierbij centraal”, aldus het bestuur van Stichting Afbouwkeur. 

Deel dit artikel: