Word jij ons nieuwe bestuurslid?
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
23 april 2024

Vacature Bestuurder Stichting Afbouwkeur

Stichting Afbouwkeur zoekt onder haar deelnemers een nieuw bestuurslid die affiniteit heeft met kwaliteitsprocessen, kwaliteitsmanagement en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ben jij benieuwd hoe je een waardevolle bijdrage kunt leveren aan de afbouwsector? Dan zijn we op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Jij bent samen met je medebestuurders en het secretariaat de leidende kracht achter de erkenningsregeling. Gezamenlijk maken we beleid en zorgen we voor een praktische vertaling, waardoor deelnemende bedrijven kunnen voldoen aan alle wet- en regelgeving. Daarbij letten we extra op veiligheid, milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Als bestuurslid vind je het belangrijk dat Afbouwkeur bedrijven up-to-date blijven en zich middels goede bedrijfsprocessen, slimme tools én hun Erkenning onderscheiden in de markt.

Wie zoeken we?

  • Je hebt kennis van kwaliteitsnormen, certificering en duurzaamheid, of hebt de wil hier van alles over te leren;
  • Je bent een makkelijke prater en weet zowel mondeling als schriftelijk jouw visie over te brengen, zodat iedereen begrijpt wat er moet gebeuren;
  • Je bent proactief, resultaatgericht en hebt strategisch denkvermogen;
  • Je bent voorstander van maatschappelijk verantwoord ondernemen;
  • Je wilt Erkende bedrijven en potentiële deelnemers inspireren om het beste uit hun bedrijf te halen en de doelen van de erkenningsregeling helder verwoorden.

Wij bieden:

Een bestuurderspositie in een gepassioneerd én gezellig bestuur, waar je een cruciale rol speelt in de verdere professionalisering van de erkenningsregeling. Als lid van ons bestuur zal je betrokken zijn bij het vormgeven van de strategische koers van Stichting Afbouwkeur. Het bestuur vergadert ongeveer 6 tot 8 keer per jaar, waarbij elk overleg waardevolle discussies en besluitvorming mogelijk maken. Voor het bijwonen van de vergaderingen ontvang je vacatievergoeding en reiskosten. Daarnaast wordt er van je verwacht dat je als bestuurslid ongeveer 20 uur per jaar besteedt aan de voorbereidingen van vergaderingen en andere bestuursactiviteiten.

Ben jij die gedreven bestuurder, een mensenmens en heb je de focus op kwaliteitsprocessen en maatschappelijk verantwoord ondernemen? Stuur dan jouw reactie vóór vrijdag 31 mei 2024 naar het secretariaat: info@afbouwkeur.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Bart van der Vorst, ambtelijk secretaris van Stichting Afbouwkeur. Of je nu een ervaren bestuurder bent, of benieuwd bent of een bestuurdersrol jou past, we moedigen alle geïnteresseerden aan om te reageren. Samen kunnen we onze organisatie naar nieuwe hoogten brengen.

Deel dit artikel: