De beste bedrijven herken je aan Afbouwkeur!
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA

Voor opdrachtgevers

Waarom kiezen voor een afbouwbedrijf?

De voordelen op een rijtje

 • Kwaliteit
  Afbouwkeur bedrijven bezitten vakbekwaamheid, materiaalkennis en technisch inzicht
 • Specialistische kennis
  Onze afbouwprofessionals beschikken over specialistische kennis en kunnen specifieke uitdagingen aan
 • Probleemloos proces
  Afbouwkeur bedrijven maken heldere afspraken, zijn flexibel en houden rekening met jouw planning
 • Een gerust gevoel
  Afbouwkeur bedrijven worden gecontroleerd op hun betalingsgedrag, verzekeringen en arbeidsomstandigheden (en nog veel meer)

Welk bedrijf kies je?

Tegenwoordig kan iedereen die dat wil zich bij de Kamer van Koophandel registreren als totaalafbouwer, stukadoor, vloeren- of plafond- en wandmontagebedrijf. Handig dat er nu dus duizenden ZZP-ers en bedrijven zijn waar je terecht kunt, maar ja: jij wilt wel de beste! Maar WAAR vind je die? Iemand die met je meedenkt en goed advies kan geven, die snapt hoe de processen lopen en rekening houdt met een veranderende planning. Jij wilt die échte vakman die dezelfde kwaliteitsstandaard voor ogen heeft als jou, en je duidelijk kan uitleggen welke verwachtingen jij mag hebben van het eindresultaat.

Of je nu een door de wol geverfde aannemer bent, of een particuliere opdrachtgever die voor de allereerste keer het huis gaat verbouwen, in alle gevallen zoek je een betrouwbare partner. Een bedrijf met kennis van zaken, die je durft te wijzen op aspecten waar je zelf misschien nog niet aan had gedacht én die snel kan schakelen wanneer dat nodig is. Die jou of de eindgebruiker goed uit kan leggen wat er moet gebeuren om die schitterende wandafwerking, die eye-catcher vloer of dat heerlijke koelende, akoestische plafond met inbouwspots te realiseren.

Onze Afbouwkeur bedrijven kunnen namelijk toveren en werkelijk prachtige dingen maken, maar… dat kost wel tijd en de juiste aandacht. Als van tevoren helder is waarom een bepaald systeem moet worden gebruikt en hoeveel (droog)tijd dat kost, dan kan daar prima rekening mee worden gehouden in de planning.

Afbouwkeur bedrijven denken daarom graag met je mee, maken heldere afspraken en werken volgens geldende normen en richtlijnen. Zodat jij zeker bent van kwaliteit!

Direct een Afbouwkeur bedrijf selecteren

Keuze uit zo'n 200 afbouwprofessionals die door Afbouwkeur zijn Erkend om hun kwaliteit, kennis en gestroomlijnde processen.


De échte meerwaarde

Om door onze stichting erkend te worden, moet een afbouwbedrijf aan strikte voorwaarden voldoen. Een onafhankelijk controleur gaat zowel op kantoor de gang van zaken beoordelen, als op de bouwplaats. Want kwaliteit leveren staat bij Afbouwkeur met stip op 1, maar dit betekent ook dat alles achter de schermen goed geregeld moet zijn. De echte meerwaarde van een bedrijf met Afbouwkeur (Stuckeur, Vloerkeur of Plafond & Wandkeur) zit hem in hun kennis van processen en specifieke vakgebieden. Ze houden rekening met de dynamiek van de bouwplaats en de uitdagingen van jouw project.

Let op

Verspreid over Nederland zijn er bijna 200 bedrijven die ons keurmerk mogen voeren; ruime keuze dus, maar helaas moeten we een klein voorbehoud maken. Onze Afbouwkeur bedrijven zijn erg gewild en nu heel Nederland aan het bouwen en verbouwen is, kan het zijn dat je even geduld moet hebben voordat een Afbouwkeur bedrijf tijd heeft om bij jou aan de slag te gaan. Zorg er daarom voor dat je tijdig contact legt, zodat jouw planning gladjes verloopt. Dat biedt jouw Afbouwkeur bedrijf ook de gelegenheid goed mee te denken in het proces en het gewenste eindresultaat!

Wat krijg je als een Afbouwkeur bedrijf inschakelt:

 • een degelijke en betrouwbare partner, écht!
 • deskundig advies en een prettige begeleiding
 • een afbouwprofessional die volgens gecontroleerde bedrijfsprocessen werkt
 • vakmensen die hun werk en administratie regelmatig laten toetsen door onafhankelijke controleurs
 • heldere leveringsvoorwaarden en garantie
 • zekerheid op kwaliteitswerk
 • aandacht voor nazorg
 • een bedrijf dat ook nog eens maatschappelijk verantwoord onderneemt

Zoek een Afbouwkeur bedrijf

Garantie

Afbouwbedrijven die door Afbouwkeur zijn Erkend, verstrekken hun klanten een garantiebewijs. Daarmee verlenen onze bedrijven garantie op de door hen uitgevoerde werkzaamheden. Op het garantiecertificaat wordt het project en de garantietermijn vermeld. Tijdens de garantieperiode zal een gebrek binnen een redelijke termijn worden hersteld. Vraag de Afbouwkeur ondernemer ook om advies voor het gebruik en onderhoud van het geleverde werk. Lees er meer over

Specifiek probleem? Speciale wensen?

Heb je bijvoorbeeld een project in de zorg wat aan strikte hygiëne-eisen moet voldoen? Een opdracht in de openbare ruimte dat tegen een serieus stootje moet kunnen? Een oude terrazzovloer die in ere hersteld moet worden? Gewoon degelijk en strak stucwerk? Of die ene oplossing die dat vochtprobleem eindelijk verhelpt? Weet dan dat je terecht kunt bij Afbouwkeur, want onze bedrijven beschikken over deze specialistische kennis.