Alles over massieve wanden

Grofweg kunnen binnenwanden worden opgedeeld in massieve wanden en elementwanden.

Massieve wanden bestaan uit één materiaalsoort en worden doorgaans voorzien van een afwerklaag. Onderstaand geven we toe te passen materiaalsoorten voor massieve binnenwanden. Voor advies op maat kiest u een Afbouwkeurbedrijf, dat de perfecte wand voor u maakt.

Massieve wand Afbouwkeur.jpg

Gipsblokken wand

Binnenwanden van gipsblokken zijn ondanks hun lage gewicht sterk en betrouwbaar. Ook zware voorwerpen kunnen probleemloos aan een wand met gipsblokken worden opgehangen. Het messing en groef principe van gipsblokken waarborgt bij vakkundige plaatsing een nagenoeg vlakke wand, die met geringe nabehandeling van de naden direct behangklaar is. Gipsblokken zijn naast de normale uitvoering ook verkrijgbaar in geluids-isolerende uitvoering voor bijvoorbeeld scheidingswanden tussen slaapkamers. Ook is er een vochtbestendig gipsblok voor onder meer badkamerwanden. Gipsblokken zijn ook brandwerend. 

Cellenbetonblokken wand

Met cellenbetonblokken kunnen dragende en niet dragende woningscheidende wanden worden gebouwd, maar ook binnenspouwbladen, binnenmuren en buitenmuren. Cellenbeton bestaat uit een mengsel van rivierzand (70%), ongebluste kalk (15%), portlandcement (15%) en water waar tijdens het productieproces een cellenvormend middel (aluminiumpoeder) aan wordt toegevoegd. In cellenbeton is geen grind verwerkt, waardoor het eigenlijk geen beton genoemd mag worden. Cellenbetonblokken hebben meerdere voordelen: de blokken en elementen zorgen voor een goede, thermische isolatie. Cellenbeton heeft een vlakke, egale structuur waardoor slechts een dunne pleisterlaag nodig is om de wand af te werken. Cellenbeton wordt niet aangetast door vocht en chemische of biologische stoffen, is vorstbestendig én onbrandbaar. 

Kalkzandsteen blokkenwand

Van kalkzandsteen blokken en elementen kunnen dragende en niet dragende wanden worden ‘verlijmd’. Hiermee kan snel en flexibel worden gebouwd. Kalkzandsteenblokken zijn goedkoop en geven, mits vakkundig verwerkt, een hoge kwaliteit. Vergeleken met oplossingen in metselwerk heeft een gelijmde kalkzandsteenwand een hogere hecht- en buigtreksterkte en daarmee ook een groter draagvermogen. Voordeel is dat kalkzandsteen onder bijna iedere weersomstandigheid te verwerken is.

Keramische blokkenwand

Keramische metselblokken, ook wel poriso blokken genoemd, zijn sterke, keramische binnenmuurstenen voor dragende binnenmuren, binnenspouwbladen en separatiewanden. Ze zijn geschikt voor zowel woning- als utiliteitsbouw. De blokken kunnen snel verwerkt worden en leveren een hoge kwaliteit. Keramische blokken zijn krimp- en scheurvrij, mits juist gedetailleerd en verwerkt. 

Gipsblokken.jpg